الأربعاء، 9 أكتوبر، 2013

The documents required for marriage (Egyptian married from Sweden girl) :الزواج من سويديه والاوراق المطلوبه

The documents required for marriage from Sweden Women: 
الاوراق المطلوبه للزواج من سويديه في مصر:

الاوراق المطلوبه الخاصه من الزوجه السويديه:
  1. ورقه تثبت ان ليس لديها مانع من الزواج - بتجيبها من السفاره المصريه من بلدها وتقولهم عايزه اتجوز مصري - وهما هيقوموا بالواجب ويدولها الورق المطلوب - في بعض السفارات في مصر ممكن تخلصلها الورق من مصر لكن بعض الدول ترفض وبالتالي لازم تسافر بلدها وتحيب الورق - فالافضل تجيبه من بلدها احسن.  (الورقه ديه بيكون فيها ذي حالتها الاجتماعيه - عاذبه او مطلقه او غيره - واولادها اذا وجد - وتاريخ ميلادها - وديانتها)
  2. بعدين بتيجي السفاره في بلدها لترجمه الورق اللي هي جايباه من بلدها الي اللغه العربيه وتخليص بعض الاختام - وبعض الدول بتكون قد تم ترجمته بالفعل هناك - (خير وبركه) .
  3. ٦ صور ٤*٦ 
  4. صوره الباسبور والفيز اللي فيها نسختين .
الاوراق المطلوبه من الزوج المصري:
  1. صوره البطاقه الشخصيه نسختين.
  2. ٦ صور ٤*٦ 
  3. شهاده صحيه - طبعا في مصر بنضربها - ومش شرط وجود المدام - (نسخه من الباسبور بتاعها وصورتين شخصيه كل من الزوج والزوجه) - 
  4. طابع اسره ٥٠ جنيه - من اي مكتب بريد .
  5. شاهدان علي عقد الزواج - بطاقه ساريه المفعول.
 مكتب زواج الاجانب بوزاره العدل:
  1. ثم بعد ذلك تذهب الي وزاره العدل - الدور الرابع - مكتب زواج الاجانب .
  2. تدخل اول باب علي ايدك الشمال - بيراجع ورقك الاول عشان لو ناقص ورق (يلففك ويشحططك الله يشحططهم) - بعدين ورقك لو سليم (خليك معايا والورق هيكون سليم ان شاء الله)- هتاخد ورقه منهم(هتلاقيها معفنه ومبقعه ذي مصر الوسخه) هيقلك املاها اكتب اسمك واسمك زوجتك - وهيقلولك متكتبش المقدم ولا المؤخر.
  3. بعدين بتدلهم الورقه وتسآلك عاوز المقدم والمؤخر كام - قولها اقل حاجه - هتقولك بناخد ٢٪ - قولها ١٠٠ جنيه (وانجزي) - بعدين المكتب اللي جنبها هتدفع الرسوم ٢٪ هياخد ٦٠ جنيه (نصابين ولاد وسخه - المهم اخلص منهم وادفع).
  4. بعدين تروح للمترجم (هما مسميينوا مترجم) اخر غرفه ع اليمين - هتلاقيه بجانب المدير بتاعهم - هيسآل زوجتك اسمها واسم امها وابوها ولو ليها اي شروط للزواج .
  5. بعدين تروح لتاني مكتب ع الشمال بعد المكتب اللي دفعت فيه الرسوم- وده خاص بتسجيل الشاهدان - رقم قومي غير منتهي .
  6. بعدين تروح لأخر غرفه علي الشمال - جنبهم - ده المأذون - هيسأل الزوجه تقبلي هذا الشخص زوج لكي - يطلب منك ٥ صور وتوقيع الشاهدان - وتوقيعك انت وزوجتك مع بصمه الصباع انت وهي ع العقد.
  7. وبكده تاخد العقد وتبقوا متزوجين رسمي وقانوني.
توثيق وتصديق وترجمه الاوراق من الشهر العقاري:
  1. تروح للشهر العقاري - امام محطه مترو جمال عبد الناصر - ٥٧ شارع رمسيس الدور الارضي - تختمها من الامين العام وتدفع رسوم حوالي ١٢ جنيه ـ بعدين تروح تصدقها من الخارجيه من مكتب التصديقات بموقف الترجمان (من امام الشهر العقاري تعدي الناحيه التانيه بجنب الاسعاف يمين بعدين شمال هتلاقي الموقف ١٠ دقائق مشي) تدفع رسوم حوالي ١٠ جنيه .
  2. وقبل ما تمشي تترجمها برده من الشهر العقاري اول غرفه ع اليمين - وهيقولولك نعالي كمان اسبوع او ع حسب دماغ ابوهم (ولاد التيت) - وتدفع رسوم حوالي ٤٠ جنيه - وطبعا هتختمها ذي ما ختمت النسخه العربي من الامين العام وتصديق الخارجيه.
  3. طبعا تروح تستلم النسخه الانجليزيه - هتلاقي بيديلك ورقه مكتوبه بخط اليد بالانجليزي ويقولك روح اكتبها علي الكمبيوتر بره (عشان معندناش كمبيوتر- ولاد كلب بهايم قاعديم ع مكاتب - هي ديه مصر واسمه مكتب ترجمه)-وبعدين لما تترجمعها في اي محل كمبيوتر , وترجعلهم يقولولك هنراجعها عشان لو في اي غلطه (نقولهم ساعتها احه - بيعاملوك كحيوان وهما قاعدين علي طيازهم علي المكاتب) - تروح تاني تعدل الخطأ وترجعلهم تاني - اطبعها نسختين ......( نصيحه: خد الاب توب معاك - وانا هخدمك وهديلك نسخه من الترجمه , غير بس اسم الزوج والزوجه والتواريخ ـ وبكده هوفر عليك كتير - اي خدمه).
  4. وبكده نكون خلصنا من الاوراق المطلوبه من مصر - تروح بقي لسفاره السويد وتقدم علي فيزاPermenent Visa.
سفاره السويد :
  1. طبعا بتروح مبتروحش لسفاره السويد مباشره , لازم يكون بميعاد سابق ,تاخد الميعاد عن طريق TLS CONTACT . - طبعا الميعاد ده هتاخده عشان تروح العنوان ده (Address of TLScontact center in Cairo: 4th floor, Infinity tower, 8 Geziret Al Arab St., Mohandeseen, Giza, Egypt).OK
  2. TLS Contact : ده مكتب للتعامل مع الجمهور مباشره للدول الثلاث فقط (السويد - فرنسا - الدنمارك).
  3. بتدلهم كل ورقك - وبيقولولك لو في اي ورق ناقص تكمله وتيجي بيمعاد تاني - بعدين لو ورقك سليم هياخده منك الورق وتدفع رسوم لو فيه , وبيحولوا ورقك للسفاره مباشره وبيعطوك ميعاد عشان تروح لللسفاره هناك .
  4. طبعا لو زوجتك السويديه موجوده في مصر معاك هتوفر عليك كنير جدا - هتقدر تجبلك ميعاد من السفاره نفسها والابليكيشن المطلوب لطلب الفيزا وانت واقف ذي الباشا وهدخلك كمان السفاره معاها معزز مكرم (من بقيت خلاص بقي مصري متزوج سويديه مش مصري وبس تاخد علي قفاك)ـ وبالتالي مش هتحتاج تدخل ع النت وتروح TLS Conatct.
  5. تحمل وتملء الابلكيشن رقم 169011 و  239011   (http://www.migrationsverket.se/info/116_en.html).
  6. بعد ما تملاء تروح في ميعادك لنسليم ورقك (الابلكيشن رقم 169011 و  239011 - عقد الزواج المترجم باللغه الانجليزيه - صوره شخصيه ٤*٦ - قيد عائلي مترجم - ١٥٥٠ مصاريف الفيزا Permenent Visa).
  7. بعدين هتاخد معاد تاني لأخر انترفيو هيبقي بقي مع القنصل السويدي - وبعد كده هيحدد يديك الفيزا او لا - بس متقلقش ان شاء الله هتاخدها - ما هي إلا أجراءا روتينيه.

يارب اكون افد الجميع...وبالتوفيق للكل


هناك تعليق واحد:

  1. عندى كم سؤال ليك لو ممكن تبعتلى إيميلك ؟؟

    ردحذف